Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1,5 pc. | Grönsaksbuljong | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Mellanmjölk | |
3 tbsp | Lingon Fryst | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
0,5 pc. | Purjolök | |
100 g | Kantareller | |
500 g | Laxfilé | |
1 tbsp | Smör | |
2 krm | Salt | |
1 tsp | Enbär | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
900 g | Potatis Fast |
Sätt ugnen på 180 grader.
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Fräs på kantarellerna i en klick smör i en varm stekpanna i ca 3 min.
Skär laxen i kuber. Skölj och skär purjolöken i 2 cm stora bitar. Lägg laxbitar och purjolök i en ugnsfast form och strö över kantareller, lingon, timjan, salt, svartpeppar och krossade enbär.
Koka upp grädde och mjölk med buljongen och slå sedan över fisken. Sätt in i ugnen ca 15- 20 min.
Servera laxen tillsammans med kokt eller pressad potatis.
Näringsvärde: 732 KCAL 34 G PROTEIN 45 G FETT 38 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria