Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
150 g | Morötter | |
2 tbsp | Olivolja | |
200 g | Rödbetor | |
1,5 tbsp | Vit balsamvinäger | |
Canneloni | ||
2 clove | Vitlök | |
100 g | Riven Ost | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
300 g | Spenat Hackad Fryst | |
390 g | Passerade Tomater | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
0,5 tsp | Sambal Oelek | |
1 dl | Vatten | |
200 g | Getost, Chevre | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
250 g | Färska lasagneplattor | |
1 tsp | Honung | |
1 pc. | Gul lök |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Hetta upp en kastrull med ½ msk olja och fräs löken utan att den tar färg. Ta ur hälften av lökfräset och lägg över i en stor bunke.
Tillsätt 1 förp passerade tomater, 2 msk tomatpuré, ½ tsk sambal oelek, 1 tsk honung, 1 dl vatten, 1 ½ tsk salt, ½ tsk svartpeppar i kastrullen. Låt såsen stå och puttra på svag värme.
Blanda 300 gram tinad spenat, 200 gram getost, 2 dl matyoghurt och 100 gram hackade soltorkade tomater tillsammans med den frästa löken i bunken. Krydda med ½ tsk svartpeppar och ½ tsk salt.
Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda och fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form med skarven neråt.
Hacka ½ kruka basilika och tillsätt till såsen. Häll tomatsåsen över canneloni och strö över ca 100 gram ost. Sätt in i ugnen ca 20-25 min.
Skala 400 gram rödbetor och 200 gram palsternacka. Riv dem på ett rivjärn och tillsätt 2 msk olivolja, 2 msk vit balsamvinäger och en nypa salt och peppar.
Servera dina canneloni tillsammans med rödbetssalladen.
Näringsvärde: 664 KCAL, 30 g fett, 32 g protein, 60 g kolhydrater
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel