Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Bönröra (fuskbea) | ||
10 g | Persilja - färsk | |
1 tsp | Salt | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Schalottenlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsp | Dragon - torkad | |
380 g | Vita Bönor Naturella | |
0,5 tbsp | Vinäger | |
1 tsp | Dragon - torkad | |
450 g | Morötter | |
0,25 dl | Vatten | |
240 g | Palsternacka | |
1 tsp | Salt | |
2 pc. | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Rapsolja | |
800 g | Potatis Fast | |
300 g | Vegetariska Bitar |
Pytt: Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och skala (om det behövs) potatis, morot och palsternacka. Skala rödlöken.
Tärna upp grönsakerna i tärningar (tänk på att potatis och rödlök blir klara snabbare än morot och palsternacka så ha morot och palsternacka i något mindre bitar).
Lägg allt i en bunke, häll över 0.5 msk olja, salt och svartpeppar. Rör runt så att alla bitar täcks med olja. Häll ut grönsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i 25-30 minuter eller tills grönsakerna är klara. Ta ut plåten efter halva tiden och rör runt.
Stek under tiden vegobitarna i resten av oljan på medelvärme i cirka 10 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och 1 tsk torkad dragon. Häll över 0.25 dl vatten och låt koka in.
Bönröra: Häll av bönorna i en sil och skölj dem. Mixa bönorna till en slät kräm tillsammans med en riven vitlöksklyfta, torkad dragon, cirka 3 msk finhackad persilja, 0.5-1 tsk salt, vinäger och nymalen svartpeppar.
Skala och finhacka schalottenlök och blanda ner i bönröran.
Servering: Ta ut grönsakerna ur ugnen när de är klara och blanda med vegobitarna. Servera pytten tillsammans med bönröran.
För att klara kraven i One Planet Plate:
Välj ekologiskt certifierad potatis, morot, palsternacka, rödlök, rapsolja, schalottenlök och vinäger.
Photo:
Julia Thielen
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria