Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Moules | ||
1 krm | Svartpeppar | |
2 tbsp | Fiskfond | |
0,5 pc. | Fänkål Färsk | |
1 kg | Frysta Blåmusslor | |
6 tbsp | Misopasta | |
100 g | Tofu | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
2 pc. | Schalottenlök | |
0,5 dl | Vitvinsvinäger | |
0,5 pc. | Lime | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Chiliflakes | |
1 L | Vatten | |
Topping | ||
2 tbsp | Bovete Helt | |
25 g | Salladslök | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk |
Topping: Häll bovetet i en stekpanna och rosta på låg värme i ca 20 min. Skaka pannan lite då och då.
Finstrimla gräslök och salladslök och lägg i skålar, ställ åt sidan.
Moules: Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Finhacka fänkål. Fräs mjuk i oljan utan att det tar färg. Tillsätt blåmusslorna och häll på vinäger, fond och hälften av vattnet. Lägg på ett lock och låt koka i 2-3 min, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Släng de musslor som inte öppnat sig.
Lyft ur musslorna och lägg över dem i en skål, ställ åt sidan. Tillsätt resten av vattnet, misopasta och chiliflakes i buljongen. Vispa ut misopastan ordentligt. Låt buljongen sjuda på medelvärme i ca 10 min.
Sila buljongen till en ny kastrull. Smaka av med limesaft och ev. lite salt och peppar.
Bryt tofun i små bitar. Lägg ner tofubitarna och musslorna i buljongen och låt de bli varma.
Servera musslorna och buljongen i djupa skålar. Toppa med salladslök, gräslök och rostat bovete.
Photo:
Roland Persson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Bovete Helt EKO/KRAV Saltå Kvarn