Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 dl | Strösocker | |
1,5 dl | Citron, ca 3 citroner | |
2 pc. | Ägg | |
4 pc. | Apelsin | |
2 tbsp | Majsstärkelse | |
100 g | Smör | |
3 dl | Vispgrädde | |
200 g | Digestive original |
1 sats blir cirka 12 bitar paj.
Tillagning:
Smält smöret. Mixa ihop kex och smör i en matberedare. Platta ut smulorna i botten och upp på kanterna av en pajform. Ställ formen kallt.
Blanda ner saft från citronerna och apelsinerna i en kastrull tillsammans med socker och majsstärkelse. Riv skalet från en 1/3 av citronerna och hälften och apelsinerna och lägg i.
Separera äggen. Lägg äggulorna i en skål.
Koka upp apelsin- och citronblandningen under vispning. När den tjocknat slås den het över äggulorna under kraftig vispning. Ställ den att svalna.
Sätt ugnen på 200°. När citron- och apelsinkrämen har svalnat vispas äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i krämen.
Häll fyllningen i pajformen med kexbotten. Grädda pajen på nedersta falsen ca 20 min. Servera med lättvispad grädde.
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1