Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tbsp | Vatten | |
250 g | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Strösocker | |
0,75 dl | Mellanmjölk | |
1 dl | Yoghurt Naturell | |
1 tbsp | Smör | |
1 tsp | Jäst Original Torr | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Matolja | |
0,75 tsp | Salt |
Blanda torrjäst och socker i en skål. Tillsätt 45 grader varmt vatten och rör om. Låt stå i 10 min.
Blanda vetemjöl och salt i en större skål. Tillsätt jästblandningen, yoghurt, olja och varm mjölk. Blanda samman till en deg. Knåda degen i ca 5 min.
Gnid in en ren skål med lite olja och lägg ner degen. Plasta och låt degen vila i rumstemperatur i ca 1 tim.
Finhacka vitlök och koriander.
Dela degen i 6 bitar och rulla varje bit till en liten boll. Kavla ut varje boll till ett tunt bröd. Strö över lite vitlök och koriander och gnid in försiktigt i bröden.
Stek bröden i lite olja i en het panna ca 2 min med vitlök- och koriandersidan upp. Vänd och stek andra sidan i ca 1 min.
Lägg över bröden på ett fat och pensla med lite smör. Servera på direkten!
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt