Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajskal | ||
2,5 tbsp | Vatten | |
2 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Grahamsmjöl | |
0,5 tsp | Salt | |
125 g | Margarin Mjölkfritt | |
3 tbsp | Sesamfrö | |
Pajfyllning | ||
1 pc. | Purjolök | |
0,5 tsp | Paprikakrydda | |
500 g | Färska champinjoner | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 tsp | Chiliflakes | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Färsk bladspenat | |
2 clove | Vitlök | |
Garnering | ||
6 pc. | Körsbärstomater | |
6 pc. | Sparris Färsk | |
Vegansk äggstanning | ||
0,75 dl | Vetemjöl | |
2,5 dl | Havrebaserad matlagning | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 tsp | Salt | |
100 g | Mjölkfritt pålägg/matlagning | |
0,5 dl | Havredryck Naturell | |
1 tsp | Paprikakrydda |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajskal: Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl, sesamfrö och salt i en bunke. Lägg i kylskåpskallt margarin skuret i små bitar. Finfördela margarin med fingertopparna eller kör allt i en matberedare.
Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåpet ca 20 min.
Pajfyllning: Skölj och finhacka purjolök samt skala och finhacka vitlök. Putsa champinjoner och skär i kvartar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Fräs purjolök och vitlök på medelvärme tills det mjuknat. Tillsätt champinjoner, höj värmen och stek tills all vätska försvunnit. Tillsätt färsk bladspenat och fräs med lök- och svampblandningen tills allt har mjuknat och vätskan är borta. Krydda med chiliflakes, paprikakrydda, salt och malen svartpeppar. Ställ åt sidan.
Vegansk äggstanning: Grovriv ost. Vispa ihop havregrädde och havredryck i en bunke. Tillsätt vetemjöl och vispa ordentligt till en slät smet. Krydda med paprikakrydda, salt och malen svartpeppar. Rör ned riven ost i blandningen.
Ta ut pajformen från kylen och nagga pajdegen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugn i ca 10 min, tills det har fått lite färg. Fördela svamp- och spenatblandning jämt i det förgräddade pajskalet. Häll över vegansk äggstanning.
Garnera pajen med halverade körsbärstomater och grön sparris. Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
4 Babyspenat Färdigsköljd Klass1