Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
0,5 dl | Vispgrädde | |
125 g | Hallon Färska | |
30 g | Mörk chokladkaka | |
Chokladmousse | ||
2 pc. | Ägg | |
1 krm | Flingsalt | |
70 g | Mörk chokladkaka | |
1,5 tbsp | Strösocker | |
0,75 dl | Vispgrädde |
Chokladmousse: Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt hälften av strösockret samt flingsalt. Ta av från värmen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker. Vispa grädden.
Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner den vispade grädden.
Vänd ner den vispade äggvitan.
Häll upp moussen i glas/koppar och ställ in i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.
Toppa chokladmoussen vid servering med lite extra vispad grädde på toppen och färska hallon. Riv över lite choklad och servera.
Photo:
Sofia Törnqvist
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt