Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Rödlök | |
200 g | Äggnudlar | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2 tbsp | Japansk soja | |
2 pc. | Lime | |
0,5 pc. | Zucchini | |
250 g | Broccoli | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
400 g | Morötter | |
250 g | Tofu | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
2 pc. | Ägg |
Nudelwok. Skala morötterna. Hyvla sedan långa remsor med en osthyvel eller potatisskalare. Skölj zucchinin och hyvla remsor på samma sätt. Skala och klyfta rödlöken. Skär broccolin i mindre buketter. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran.
Skär tofun i tärningar.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och skölj sedan nudlarna med kallt vatten i ett durkslag.
Hetta upp rapsolja i en stek- eller wokpanna på hög värme. Woka tofu med chili och ingefära. Woka tills tofun fått en fin yta. Tillsätt morötter, zucchini, lök, broccoli och vitlök och woka i ytterligare några min. Tillsätt soja och saften från en halv lime.
Lägg i de kokta nudlarna och woka några min till.
Knäck äggen i en skål och vispa samman. Tillsätt de vispade äggen och rör om hela tiden, woka i ca 1 min. Salta och peppra efter smak.
Pressa över saften från en halv lime på den färdiga woken precis innan servering. Skär den andra limen i klyftor och grovhacka koriander.
Servera nudelwoken med limeklyftor och garnera rikligt med färsk koriander.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 458 kcal, 23 g protein, 12 g fett, 60 g kolhydrater
Photo:
Linnea Flink
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria