Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Brynt smör | ||
100 g | Smör | |
Tillbehör | ||
700 g | Potatis | |
1 tbsp | Smör | |
2 pc. | Gul lök | |
150 g | Sugarsnaps | |
Fisk | ||
40 g | Persilja - färsk | |
1 tbsp | Smör | |
4 tbsp | Vetemjöl | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
600 g | Koljafile | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 100 grader.
Tillbehör: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten.
Skala och skiva löken och skölj sugarsnapsen.
Fisk: Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra efter smak.
Finhacka persiljan och blanda med mjöl på en tallrik. Vänd fiskbitarna i mjölblandningen.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på medelhög värme i ca 3 min på båda sidor. Lägg över fisken på ett ugnsfast fat och håll varmt i ugnen.
Tillbehör: Torka ur pannan och stek löken i lite smör så att den blir genomskinlig. Tillsätt sugarsnapsen och låt de bli varma. Ta av från plattan.
Brynt smör: Smält smör i en kastrull. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över det brynta smöret i en såsskål.
Servera koljan med kokt potatis, brynt smör och lökfräs.
Näringsvärde: 569 kcal. 38 g protein, 28 g fett, 39 g kolhydrater
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria