Skip to main content
Schnitzel med klyftpotatis och lökig kaprisdipp
Mari Bergman

Schnitzel med klyftpotatis och lökig kaprisdipp

40 minEasy
352,65 kr
4 portions 46,53 kr per portion
Smakpanelens favorit denna vecka blev utan tvekan den glada ”80 tals” rätten: Schnitzel med klyftpotatis och lökig kaprisdipp. Minnen från barndomen kom tillbaka hos många av oss.

Schnitzel
0,5 tbspSmör
2 krmSvartpeppar Malen
600 gFläskkotlett
1 dlVetemjöl
0,5 tbspOlivolja
2 pc.Ägg
2 dlStröbröd
0,5 tspSalt
Klyftpotatis
1 tbspOlivolja
0,5 tspSalt
1 kgPotatis Fast
Dipp
2,5 tbspKapris
0,5 pc.Persilja - färsk
0,5 pc.Rödlök
1 cloveCitron
0,5 tspSalt
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
1 pc.Plocksallat
2 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
1 pc.Citron
0,5 tspSalt
Instructions
1

Klyftpotatis: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en ugnsplåt och ringla över olja och salta efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.

2

Dipp: Skala löken. Finhacka lök, kapris och persilja och blanda med creme fraichen i en bunke. Pressa i saften från en klyfta citron och smaka av med salt och peppar. Rör om och ställ kallt till servering.

3

Schnitzel: Putsa köttet fritt från fett och senor. Skär det sedan i 1 cm tjocka skivor. Lägg en skiva i taget i en plastpåse på en skärbräda och banka dem platta med hjälp av en köttklubba eller baksidan på en kastrull. Salta och peppra varje skiva. Ta fram 3 djupa tallrikar och vispa ägg i den ena, häll ströbröd i den andra och mjöl i den tredje. Vänd köttskivorna först i mjölet sedan i ägget och till sist i ströbrödet.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek schnitzlarna på medelvärme på båda sidor tills de har fått en fin stekyta och är genomstekta ordentligt.

5

Skölj och skär salladen i stora bitar. Lägg dem på ett fat och ringla över lite olivolja. Strö över lite flingsalt och peppar. Skär resten av citronen i klyftor och servera till schnitzlarna, klyftpotatisen och kaprisdippen.

Näringsvärde: 583 KCAL 38g Protein 24g Fett 51g Kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd