Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
4 tbsp | Rårörda Lingon | |
50 g | Smör | |
150 g | Sugarsnaps | |
2 krm | Flingsalt | |
Biffar | ||
4 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Smör | |
400 g | Kalvfärs | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 krm | Vitpeppar | |
1 tsp | Salt | |
1 dl | Ströbröd |
Tillbehör: Skala och koka potatis mjuk i saltat vatten.
Biffar: Alla ingredienser till biffarna bör vara väl kylda. Lägg färsen i en matberedare (med kniven monterad). Lägg i äggulor och kryddor. Sätt på locket och mixa färsen en stund. Tillsätt grädden försiktigt, i en fin stråle medan mixern fortfarande går. Se till att all grädde blandas in, men var försiktig så att inte färsen får gå för länge i mixern. Risken är att temperaturen höjs och att färsen spricker, dvs delar sig.
Lägg hälften av ströbrödet på en tallrik. Doppa händerna i kallt vatten och forma biffar av den lösa färsen. Lägg biffarna på fatet med ströbröd, strö resterande bröd över biffarna.
Stek biffarna i lite smör och olja på medelvärme. Eventuellt kan de behöva efterstekas i ugn på 150 grader en stund tills de är genomstekta, fluffiga och fina.
Tillbehör: Koka sugarsnapsen 1 min i en liten kastrull med lättsaltat vatten. Sila av vattnet och lägg upp sugarsnapsen i en skål. Strö över lite flingsalt.
Smält smöret i samma kastrull som sugarsnapsen.
Servera pannbiffarna med skirat smör, kokt potatis, rårörda lingon och sockerärtor.
Näringsvärde: Kcal: 700 Fett: 37 g Protein: 37 g Kolhydrater: 50 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt