Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Burgare | ||
1 pc. | Ägg | |
1 tsp | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
450 g | Nötfärs | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
70 g | Pesto Grön | |
125 g | Mozzarellaost | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
280 g | Hamburgerbröd | |
Potatisklyftor | ||
700 g | Potatis Fast | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Ugnsbakade tomater | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisklyftor: Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om och rosta i ugn i ca 30-40 min.
Ugnsbakade tomater: Halvera tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra efter smak. Rosta i ugnen under potatisen i ca 20 min.
Burgare: Lägg färsen i en bunke. Skölj och finhacka basilika och skala och riv vitlök. Blanda med färsen och tillsätt ägg, salt och peppar. Blanda om och forma 4 burgare med vattensköljda händer.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på medelhög värme i ca 3-4 min på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt burgarna steka klart i pannan i ca 7 min eller tills burgarna är helt genomstekta.
Tillbehör: Skölj salladen och riv loss 4 blad. Värm bröden i ugnen strax innan servering. Skär mozzarellan i 4 skivor.
Montering: Bred pesto på brödens undersida. Lägg på ett salladsblad, burgare, mozzarellaskiva och toppa med bakade tomater. Servera tillsammans med potatisklyftor.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Mozzarella 125g Michelangelo