Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Jordnötssås | ||
0,5 dl | Sweet Chili | |
5 tbsp | Jordnötssmör | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
200 g | Kokosmjölk | |
20 g | Färsk ingefära | |
Marinad | ||
0,5 dl | Kinesisk soja | |
0,5 dl | Olivolja | |
0,5 dl | Sweet Chili | |
20 g | Smör | |
20 pc. | Grillpinnar | |
600 g | Färsk kycklingfilé |
Börja med att blötlägga spetten om engångsgrillspett används. Det kan vara mest praktiskt här, med tanke på mängden spett.
Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar. Vispa ihop marinaden och lägg ner kycklingen att marinera i minst en halvtimme. Gör sedan så många spett du kan.
Grilla spetten på utegrillen, i grillpannan eller i 225° varm ugn. De kan också stekas i en stekpanna med smör. Stek då hastigt på ganska hög värme i 2–3 min på varje sida.
Skala och riv ingefäran till såsen. Krama ur den rivna ingefäran och lägg saften i en skål. Skala och pressa ner vitlöken. Blanda med kokosmjölk, jordnötssmör och sweet chilisås.
Servera spetten att doppa i jordnötssåsen och eventuellt med jasminris.
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge