Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 pc. | Gul lök | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
4 pc. | Stjälkselleri | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
2 krm | Havssalt | |
1 pc. | Citron | |
8 pc. | Färskpotatis | |
2 krm | Svartpeppar |
Tina laxfiléerna genom att lägga dem i kylen på morgonen innan du åker till jobbet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka löken. Skär sellerin i mycket tunna skivor, gärna med en mandolin. Blanda selleri och lök med havssalt i en skål och låt stå medan du förbereder fisken.
Klipp 4 stora bitar av aluminiumfolie och lägg en laxfilé (torka filéerna med hushållspapper innan du lägger dem på aluminiumfolien) i mitten av varje bit. Lägg selleri och lök över fisken och strö över pressad citron och hackad persilja samt nymalen svartpeppar. Du kan även lägga i några skivor citron i varje paket om du vill.
Stäng aluminiumfolien till "paket" och lägg paketen på en plåt mitt i ugnen. Baka i 200 grader i ca 20 min. OBS! Paketen är väldigt varma när de är klara i ugnen, låt de gärna stå kvar i ca 5 min innan du tar ut dem!
Koka under tiden potatisarna.
Servera lax "paketen" på varje tallrik med varm färsk potatis. Selleri- och lökblandningen blir mjuk och saftig och ingen sås behövs. För de som håller 5:2 dieten begränsas potatismängden till 2 små färska potatisar per person.
Näringsvärde: 269 kcal per portion, Protein: 26 g, kolhydrat: 13 g, Fett: 13 g, Fiber: 3 g
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria