Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
500 g | Tagliatelle | |
Höstgryta | ||
5 pc. | Enbär | |
1 tsp | Kinesisk soja | |
1 pc. | Fläskfilé | |
1 tbsp | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Lättöl max 2,8 % | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Vetemjöl | |
0,75 pc. | Purjolök | |
200 g | Kantareller Konserv | |
0,5 dl | Lingon | |
2 tbsp | Kalvfond Buljong | |
0,5 tsp | Flingsalt | |
Sallad | ||
0,5 tsp | Salt | |
0,5 tbsp | Vinäger | |
300 g | Vitkål | |
0,5 pc. | Rödlök | |
2 pc. | Äpple Golden Delicius | |
0,5 tbsp | Olivolja |
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Ta bort fett och senor från fläskfilén och skär den i strimlor. Hetta upp en stekpanna eller gryta och bryn strimlorna i smör. Krydda med salt och peppar och ta sedan upp fläskfilén och lägg över på en tallrik.
Rensa kantarellerna och skölj och strimla purjolöken. Stek kantarellerna gyllenbruna i lite nytt smör i stekpannan. Tillsätt purjolöken på slutet. Sikta mjölet över blandningen och rör om. Tillsätt öl, soja, krossade enbär, fond, lingon och grädde och låt det koka upp under omrörning. Lägg i köttet och låt det koka under lock i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skär vitkålen i små bitar och tärna äpplena. Finhacka rödlöken och blanda samman allting med lite olja och vinäger. Krydda med en nypa salt. Servera höstgrytan tillsammans med kokt pasta och kål- och äppelsallad.
Näringsvärde: 743 KCAL 38g Protein 31g Fett 71g Kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Golden Delicious Klass1