Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Magisk kryddblandning | ||
2 tsp | Nejlikor Malda | |
1 tsp | Muskot Malen | |
2,5 tsp | Kanel | |
2,5 tsp | Kardemumma Mald | |
0,5 tsp | Vitpeppar Malen | |
3 tsp | Ingefära Malen | |
3 tsp | Spiskummin | |
Ugnsrostad Paprika | ||
5 pc. | Paprikamix | |
2 tsp | Olivolja | |
Järpar | ||
0,5 tsp | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Gul lök | |
500 g | Nötfärs |
Börja med att blanda alla kryddor till den magiska kryddblandningen. Förvara blandningen i en tättslutande burk.
Värm ugnen till 230°.
Skala och hacka löken fint. Blanda färsen med 1 msk av den magiska kryddblandningen, löken och saltet. Arbeta ihop ordentligt och låt sedan vila i cirka 10 minuter.
Lägg de hela paprikorna på en plåt, ringla över lite olja och salta och peppra. Rosta i ugnen i cirka 10 minuter, tills paprikorna är gyllenbruna men inte för mjuka. Det är gott om de har lite spänst kvar!
Forma och stek järparna i olja medan paprikorna är i ugnen. Platta till dem något för att förkorta stektiden – allt ska vara färdigt samtidigt. Och när det är klart, varva då jär- par och paprika på ett fat. Garnera med persilja och servera gärna med några droppar chimichurri på toppen.
Photo:
Charlie Drevstam
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt