Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Salt | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
1 tbsp | Vatten | |
125 g | Smör | |
Fyllning | ||
1 tsp | Vaniljsocker | |
200 g | Pecannötter | |
2 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
3 dl | Råsocker Strö | |
4 pc. | Ägg |
Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop mjöl, salt och tärnat smör till en smidig deg. Tillsätt kallt vatten och arbeta in det i degen.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda cirka 10–12 minuter tills pajskalet fått lite färg. Ta ut och sänk värmen till 175 grader.
Vispa ihop ägg, råsocker, salt och vaniljpulver. Rör i det smälta smöret.
Fördela smeten i pajskalet och arrangera nötterna ovanpå. Grädda i cirka 20 minuter tills smeten stannat.
Servera ljummen med vaniljglass eller vispad grädde.
Receptet kommer från boken Country Cooking, Jill Johsson, Norstedts förlag
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt