Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Glace | ||
3 tbsp | Honung Flytande | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Japansk soja | |
Kyckling | ||
3 krm | Svartpeppar Hel | |
2 tsp | Chilipulver Chipotle | |
1 tbsp | Spiskummin | |
1 tbsp | Olivolja | |
33 cl | Alkoholfri öl | |
1 tsp | Råsocker Strö | |
1 tbsp | Paprikakrydda | |
1,2 kg | Kyckling Hel | |
1,5 tsp | Salt | |
Potatis | ||
800 g | Potatis Fast | |
1 tsp | Flingsalt | |
1 tbsp | Olivolja | |
Topping | ||
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
30 g | Salladslök | |
1 pc. | Koriander - färsk |
Värm ugnen till 200 grader. Kyckling: Lägg kycklingen på en plåt och gnid in olivoljan runt om.
Blanda samman paprikapulver, chipotle-chilipulver, spiskummin, salt, svartpeppar och råsocker. Rubba kycklingen runt om med kryddblandningen.
Tvätta av ölburken och öppna hela ovansidan med en konservöppnare. Häll ut ca 1 dl och placera ölburken på plåten. Trä kycklingen på ölburken och sätt in plåten i ugnen i ca 50 min.
Skölj potatisen och skiva den tunt. Blanda i en skål med olja och salt.
Fördela potatisen runt om kycklingen på plåten när det återstår 20-25 min av kycklingens ugnstid.
Glace: Skala och riv vitlök och blanda med honung och soja.
Ta ut kyckling och potatis och pensla kycklingen med glazen runt om. Sätt in i ugnen ytterligare i 10 min.
Topping: Skiva salladslöken och chilin tunt. Grovhacka koriandern.
Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila i 5 min.
Tranchera kycklingen och lägg upp på ett fat. Strö över salladslök, chili och koriander. Servera tillsammans med potatisen som fått god smak av alla kryddor.
Photo:
Fabian Björnstjerna
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt