Skip to main content
Grönkålspizza med roquefort, fikon och citron
Mari Bergman

Grönkålspizza med roquefort, fikon och citron

30 minEasy
209,10 kr
4 portions 32,68 kr per portion
En vit pizza, även kallad "pizza bianca", är helt enkelt pizza utan tomatsås. Den här varianten är toppad med en magiska smakkombinationen av grönkål, fikon och roquefort. Perfekt att skära upp i mindre bitar och servera som tilltugg till en drink, på minglet eller som lite annorlunda julmat.

Övrigt
1 pc.Bakplåtspapper
Pizzadeg
6,5 dlVetemjöl
2,5 dlVatten
1 krmSalt
25 gJäst Original Färsk
Topping
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
100 gRoquefort
100 gRiven Ost
150 gCitron, (1 st)
0,5 pc.Rödlök
4 pc.Fikon Färska
250 gGrönkål
1 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten under omrörning. Tillsätt 6-7 dl vetemjöl och en nypa salt och knåda degen ordentligt så att det bildas glutentrådar. Låt degen jäsa under en duk eller plastfilm i ca 1 timme i rumsvärme.

3

Kavla ut degen till två runda pizzabottnar på ett mjölat bord. Kavla degen tunt, ca 3-5 millimeter och lägg dem på bakplåtspapper på ugnsplåtar.

4

Topping: Skölj grönkålen och skär bort stammen. Strimla bladen grovt och stek dem i olja så att de mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar. Skala rödlöken och skär i klyftor.

5

Bred ut crème fraiche över pizzabottnarna och strö över riven ost, den frästa grönkålen samt rödlöksklyftor. Smula över roquefortost och grädda i ugnen ca 15 min.

6

Dekorera de färdiga grönkålspizzorna med fikon och rivet citronskal, avsluta med lite svartpeppar från kvarn. Ät och njut!

Använd färdig pizzadeg för snabbare tillagningstid. Kavla ut degen till två runda pizzabottnar för en mer hemgjord känsla.

Näringsvärde: 714 kcal, 25 g protein, 37 g fett, 63 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell