Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
700 g | Potatis Fast | |
Högrevsgryta | ||
3 pc. | Lagerblad | |
33 cl | Alkoholfri öl | |
1 pc. | Gul lök | |
140 g | Bacon Tärnat | |
2 dl | Vatten | |
1 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
300 g | Rotselleri | |
3 tsp | Dijonsenap | |
400 g | Högrevsfärs | |
300 g | Morötter | |
4 tbsp | Kalvfond Buljong | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten ca 20 min.
Högrevsgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och rotselleri. Skiva champinjonerna.
Hetta upp en gryta med olja och smör och bryn färs och bacon på hög värme i ca 2 min. Finfördela färsen ordentligt medan du steker. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och fräs ytterligare i 3-4 min under omrörning. Tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare i 2 min och låt svampen vattnas ur.
Tillsätt, Melleruds, vatten, tomatpuré, dijonsenap, lagerblad och köttfond. Rör om ordentligt och låt grytan sjuda i ca 15-20 min. Smaka av med salt och peppar från kvarn.
Servera högrevsgrytan med kokt potatis.
Näringsvärde: 614 kcal. 30 g protein, 32 g fett, 45 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria