Skip to main content
Osso bucco på kycklinglår

Osso bucco på kycklinglår

1 hEasy
414,90 kr
4 portions 63,22 kr per portion
Klassisk italiensk rätt med kyckling

0,5 tbspSmör
5 cloveVitlök Vanlig
2 dlKycklingfond
2,5 dlMatvete
2 dlMatlagningsvin Vitt
1 pc.Lagerblad
0,5 dlVetemjöl
1 tspFlingsalt
0,5 pc.Persilja - färsk
1 krmSvartpeppar
900 gKycklinglårfile
150 gStjälkselleri
1 pc.Gul lök
1 pc.Citron
2 pc.Morötter
500 gKrossade Tomater
Instructions
1

Blanda samman mjöl, salt, och peppar för att sedan vända kycklinglåren i mjölblandningen. Stek kycklingen i smör på båda sidor, ta sedan upp dem ur pannan.

Skala och hacka lök och vitlök, skala morötterna och skiva dem. Ansa och strimla sellerin. Fräs allt hastigt i smör.

Tillsätt matlagningsvin, buljong, krossade tomater och lagerblad, låt koka samman och smaka av med salt och peppar.

Lägg ner kycklinglåren och låt puttra under lock i 30-35 minuter.

Koka matvetet enligt anvisningar.

Skölj all citron och torka av, riv av det gula skalet. fin hacka persiljan och vitlöken blanda samma allt och strö över grytan.

Servera med matvete.