Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 tbsp | Smör | |
5 clove | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Kycklingfond | |
2,5 dl | Matvete | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 pc. | Lagerblad | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
1 tsp | Flingsalt | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
900 g | Kycklinglårfile | |
150 g | Stjälkselleri | |
1 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Citron | |
2 pc. | Morötter | |
500 g | Krossade Tomater |
Blanda samman mjöl, salt, och peppar för att sedan vända kycklinglåren i mjölblandningen. Stek kycklingen i smör på båda sidor, ta sedan upp dem ur pannan.
Skala och hacka lök och vitlök, skala morötterna och skiva dem. Ansa och strimla sellerin. Fräs allt hastigt i smör.
Tillsätt matlagningsvin, buljong, krossade tomater och lagerblad, låt koka samman och smaka av med salt och peppar.
Lägg ner kycklinglåren och låt puttra under lock i 30-35 minuter.
Koka matvetet enligt anvisningar.
Skölj all citron och torka av, riv av det gula skalet. fin hacka persiljan och vitlöken blanda samma allt och strö över grytan.
Servera med matvete.
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
2 Krossade Tomater 390g Garant