Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 pc. | Salladslök | |
700 g | Potatis Fast | |
250 g | Broccoli | |
Spättarullader | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Rödspättafile | |
1 tbsp | Smör | |
Citron- och dillsås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Vatten | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Fiskfond | |
0,5 tbsp | Smör | |
0,5 pc. | Citron |
Tina spättafiléerna om du använder fryst.
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.
Skölj broccolin och dela i mindre buketter. Skala stammen och skär i skivor.
Spättarullader: Krydda spättafiléerna med lite salt och peppar. Rulla ihop varje filé och lägg i en ugnsfast form. Klicka över smör och sätt in i ugnen ca 10 min.
Citron- och dillsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, vatten och fiskbuljong/fond och låt sjuda på svag värme i 7 min.
Skölj och finhacka dillen. Tillsätt dill och citronsaft i såsen och smaka av med salt och peppar. Ta av såsen från värmen.
Tillbehör: Tillsätt broccolin till den kokande potatisen och låt koka med i 1 min. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.
Ta ut fisken ur ugnen och häll över såsen. Strimla salladslöken och toppa över fisken. Servera med potatis och broccoli vid sidan av.
Näringsvärde: 529 kcal, 39 g protein, 26 g fett, 33 g kolhydrater
Photo:
Andrea Klintbjer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste