Skip to main content
Lökrelish
Kokbok

Lökrelish

15 minEasy
203,25 kr
4 portions 8,57 kr per portion
Det är imponerande att man kan göra något så lättlagat, men ändå smakrikt, av ingredienserna som hör till basvarorna i skafferiet. Du kan använda relish istället för ketchup eller som extra tillbehör till dina burgare.

2 tbspTomatpuré
100 gChilisås Original, (0,5 dl)
1 krmSalt
1 pc.Gul lök
1 dlVatten
1 krmChilipeppar & -pulver
3 tbspSirap Ljus
3 tbspMajsolja
1 tbspVit balsamvinäger
1 tbspSenapsfrö
Instructions
1

Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan utan att den tar färg ca 3 minuter. Tillsätt senapsfrö och tomatpuré och fräs ca 1 minut. Tillsätt sirap och fräs ca 1 minut. Blanda i chilisås. Blanda i vattnet. Smaka av med vinäger, salt och chilipeppar. Sjud ca 5 minuter. 4–6 portioner.

Photo:

Eva Hildén Smith