Skip to main content
Kycklingspett med dragonmajonnäs
Gunilla Stübner och Mari Bergman

Kycklingspett med dragonmajonnäs

1 hEasy
323,90 kr
8 portions 22,61 kr per portion
Både barn och vuxna brukar gilla mat på pinne, och de här örtdoftande kycklingspetten kommer utan tvekan att bli en ny favorit. Doppa bitarna i en läcker dragonmajonnäs när de är färdiga - så gott!

Dragonmajonnäs
2 tspDragon - torkad
0,5 tbspÄppelcidervinäger
2 krmSalt
3 dlMajonnäs
1 krmSvartpeppar Malen
Kycklingspett
2 tspTimjan - torkad
1 tspSalt
1 tbspOlivolja
1 pc.Grillpinnar
3 krmSvartpeppar Malen
2 tspRosmarin - torkad
900 gKycklinglårfile Färsk
Instructions
1

Majonnäs: Blanda ihop majonnäs, dragon, äppelcidervinäger, salt och peppar i en skål.

2

Spett: Tärna kycklingen och lägg i en bunke. Tillsätt olja, timjan, rosmarin, salt och peppar. Blanda om ordentligt och låt kycklingen marinera i 20 min.

3

Trä kycklingen på blötlagda spett. Stek/grilla spetten på medelvärme i ca 10 min runt om.

4

Servera kycklingspetten med dragonmajonnäsen.

Photo:

Nurlan Emir