Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
225 g | Salladsmix | |
1,33 kg | Potatis | |
933 g | Lammstek | |
0,25 pc. | Mynta - färsk | |
0,33 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
100 g | Fetaost | |
0,25 pc. | Rosmarin - färsk | |
0,25 pc. | Oregano - färsk | |
0,25 pc. | Persilja - färsk | |
2,66 clove | Vitlök | |
0,5 tsp | Citronjuice - råpressad | |
1 krm | Salt |
Lägg bringan på en skärbräda. Skär bort huvuddelen av fettet. Gnid in citronsaften i köttet och salta och peppra. Mixa fetaost, vitlök, rosmarin, mynta, persilja, oregano och olivolja i en matberedare tills det blir en jämn smet. Bred smeten över köttet, rulla ihop och knyt samman med snöre.
Olja insidan av en långpanna med olivolja. Sätt ugnen på 175 C och ställ in köttet. Använd stektermometer. Låt stå i 30 minuter. Lägg därefter potatisarna i pannan. Salta, peppra och häll över lite olivolja. Låt stå i ytterligare ca 45 minuter. När köttet visar 68-70 C är det färdigt.
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och servera med potatis och en krispig sallad.
2 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt