Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Aprikoschutney | ||
0,5 dl | Råsocker Strö | |
0,5 dl | Äppelcidervinäger | |
1 tsp | Färsk ingefära | |
1 krm | Chiliflakes | |
100 g | Aprikoser Torkade | |
0,5 tsp | Senapsfrö | |
1 dl | Vatten | |
Råstekt blomkål | ||
2 pc. | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 pc. | Blomkål Färsk | |
1 krm | Salt | |
Linsfritters | ||
2 tsp | Chiliflakes | |
0,5 pc. | Citron | |
1 tbsp | Salt | |
2 tbsp | Rapsolja | |
2 tsp | Bakpulver | |
1 tbsp | Spiskummin | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
2 tsp | Koriander - torkad | |
1 pc. | Gul lök | |
2 pc. | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Svartpeppar Malen | |
400 g | Gröna Linser Torkade | |
Fetaostyoghurt | ||
75 g | Fetaost | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 tsp | Mynta - torkad |
Sätt ugnen på 125 grader.
Linsfritters: Häll av linserna i ett durkslag. Skala och hacka lök och vitlök. Mixa samman linserna och löken med resterande ingredienser till en ej slät massa. Forma till valnötsstora bollar, hetta upp rikligt med matolja i en stekpanna med lite högre kanter. Stek ca tre minuter på vardera sida tills dom får en fin stekyta. Lägg bollarna på hushållspapper för att suga upp överflödigt fett. Håll dem sedan varma i ugnen tills alla är stekta.
Råstekt blomkål : Skölj och ansa blomkålen och skär bort den grövsta biten av stocken. Skiva blomkålen tunt så att den smular sig helt, det är fint om det är några grenar av blomkålen med också så se till att använda hela blomkålen, skär bara bort tjockaste stocken. Skala och skiva vitlöken tunt. Hetta upp oljan och rosta blomkålen med vitlöken, salta och peppra.
Aprikoschutney: Strimla aprikoserna, lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker, lägg i resterande ingredienser. Låt sakta sjuda ca 10 minuter. Låt svalna.
Fetaostyoghurt: Smula ner fetaosten i en skål och blanda i yoghurten och myntan.
Servera linsfritters med råstekt blomkål, fetaostyoghurt och aprikoschutney.
Näringsvärde: Kcal: 535 Fett: 24 g Protein: 20 g Kolhydrater: 50 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana