Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Botten | ||
1 tbsp | Kokosolja | |
1 krm | Flingsalt | |
400 g | Dadlar Färska, (8 st) | |
30 g | Vegansk choklad | |
165 g | Sötmandel Naturell, (2,5 dl) | |
Fyllning | ||
100 g | Vegansk choklad | |
1 tsp | Flingsalt | |
0,5 dl | Kokosolja | |
2,5 dl | Kokosgrädde | |
400 g | Dadlar Färska, (8 st) | |
1 krm | Vaniljextrakt |
Botten: Kärna ur dadlarna. Om de inte är mjuka, blötlägg de i varmt vatten i 10 min.
Mixa de urkärnade dadlarna med mandlarna i en matberedare så att det blir en finfördelad massa.
Smält chokladen med kokosoljan i en kastrull. Mixa ner den smälta chokladblandningen med dadelmassan. Tillsätt flingsalt och mixa lite till.
Tryck ut massan i en springform med avtagbar kant så att det blir en jämn botten. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning: Värm kokosgrädde, choklad och kokosolja i en kastrull så att chokladen smälter. Häll blandningen i en matberedare och tillsätt urkärnade dadlar, vaniljextrakt och flingsalt. Mixa tills du får en helt slät massa.
Ta ut bottnen ur kylen och fyll den med chokladfyllningen. Ställ in kakan i kylen i ca 2 timmar så att den stelnar.
Vid servering, toppa kakan med färska bär och/eller hackade nötter. Servera eventuellt med en klick vispad kokosgrädde.
Recept och styling: Carina Hejde
Photo:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Vanilj Extract 100ml LittlePod