Skip to main content
Hjortstek

Hjortstek

2 hEasy
844,30 kr
6 portions 127,97 kr per portion
Per Morberg lagar husmankost

1 tbspTomatpuré
1 pc.Rotselleri
4 dlRött vin
1 kgHjortstek
1 pc.Gul lök
1 tbspEnbär
4 dlVatten
0,25 pc.Färsk timjan
1 pc.Morötter
Instructions
1

Bind upp steken med hushållssnöre och gnid in den med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekgryta. Skala och dela morot och lök. Skala och skär rotselleri i grova bitar. Lägg alltsammans i grytan tillsammans med timjankvistar, lagerblad och enbär. Tillsätt rödvin och vatten. Vispa ner tomatpuré. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i 1 1/2–2 timmar tills köttet känns mört. Sila av skyn från steken. Häll den i en kastrull och koka ihop tills 5 dl återstår. Tillsätt grädden och låt koka i ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och lite gelé. Red ev. av såsen med ljust redningsmjöl. Servera med hasselbackspotatis och kokt brysselkål.

Photo:

Martin Löf