Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Tomatpuré | |
1 pc. | Rotselleri | |
4 dl | Rött vin | |
1 kg | Hjortstek | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Enbär | |
4 dl | Vatten | |
0,25 pc. | Färsk timjan | |
1 pc. | Morötter |
Bind upp steken med hushållssnöre och gnid in den med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekgryta. Skala och dela morot och lök. Skala och skär rotselleri i grova bitar. Lägg alltsammans i grytan tillsammans med timjankvistar, lagerblad och enbär. Tillsätt rödvin och vatten. Vispa ner tomatpuré. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i 1 1/2–2 timmar tills köttet känns mört. Sila av skyn från steken. Häll den i en kastrull och koka ihop tills 5 dl återstår. Tillsätt grädden och låt koka i ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och lite gelé. Red ev. av såsen med ljust redningsmjöl. Servera med hasselbackspotatis och kokt brysselkål.
Photo:
Martin Löf
2 Hjortytterfilé Fryst Svenskt Gårdsvilt