Skip to main content
Grönkålssallad med apelsin, hjortron och pistagenötter
Mari Bergman

Grönkålssallad med apelsin, hjortron och pistagenötter

30 minEasy
243,15 kr
8 portions 21,45 kr per portion
Vacker sallad med juliga smaker av grönkål, rödkål, apelsin och hjortron. Tips! Tina gärna hjortronen i kylen över natten.

Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
50 gHjortron Fryst
0,5 pc.Chilipeppar Röd
150 gCitron, (1 st)
3 krmFlingsalt
2 tbspOlivolja
1 tspHonung Flytande
1 pc.Apelsin
Grönkålssallad
2 pc.Apelsin
1 krmFlingsalt
300 gRödkål Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Persilja - färsk
200 gGrönkål
100 gHjortron Fryst
100 gPistagenötter
Instructions
1

Dressing: Finhacka chilin. Mixa chili, tinade hjortron, apelsinsaft, olja, honung, salt och peppar till en slät dressing med hjälp av en stavmixer. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft.

2

Grönkålssallad: Skölj grönkålen och repa av bladen från stammen. Strimla rödkålen tunt med hjälp av en mandolin eller potatisskalare. Grovhacka persiljan. Lägg grönkål, rödkål och persilja i en stor skål och tillsätt dressingen. Massera in dressingen ordentligt i salladen med hjälp av händerna.

3

Skala apelsinen och skär ut fina apelsinfiléer. Skala pistagenötterna.

4

Lägg upp salladen på ett vackert fat och toppa med apelsinfiléer, skalade pistagenötter och tinade hjortron. Strö över lite flingsalt och svartpeppa och servera.

Photo:

Roland Persson