Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
600 g | Färsk rabarber | |
1 krm | Ingefära Malen | |
0,5 tbsp | Potatismjöl | |
1 krm | Kardemumma Mald | |
1 dl | Strösocker | |
Pajdeg | ||
200 g | Smör | |
2,5 dl | Rismjöl | |
3 dl | Havregryn | |
1,5 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
1 krm | Salt | |
1 tsp | Bakpulver |
Värm ugnen till 175 grader.
Fyllning: Skiva rabarberna och blanda med socker, kardemumma, ingefära och potatismjöl i en bunke och lägg sedan fyllningen i botten av en pajform.
Pajdeg: Bryn smöret. Blanda ihop socker, salt, havregryn, rismjöl och bakpulver i en bunke.
Tillsätt det brynta smöret och sirapen och rör ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten jämnt fördelat över rabarberna i formen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35-40 min eller tills pajen fått fin färg. Ta ut pajen och låt den svalna något. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt