Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Persilja - färsk | |
25 g | Smör | |
1 kg | Hummer | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Citron - Eko | |
20 g | Machesallat | |
50 g | Parmesanost | |
1 krm | Flingsalt |
Värm ugnen till 200 grader.
Dela hummern på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop.
Plocka ur köttet ur hummerstjärten. Ta bort och släng magsäcken från skalhalvorna som sitter längst upp mot huvudet. Lägg hummerhalvorna på en ugnsplåt.
Grovhacka hummerköttet och blanda med finhackad persilja, riven vitlök, rivet citronskal, riven parmesanost och flingsalt i en skål.
Fördela hummerblandningen i hummerhalvorna på plåten. Klicka över smör och gratinera i ugn i 12-15 min.
Lägg upp de gratinerade humrarna på ett fat eller på tallrikar. Riv över lite extra parmesanost och dekorera med machésallad och citronklyftor.
Photo:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt