Skip to main content
Snabblagad fish and chips
Mari Bergman

Snabblagad fish and chips

40 minEasy
284,00 kr
4 portions 37,53 kr per portion
Med färdigpanerade fiskfiléer har du en riktig höjdare på bordet på nolltid. Potatisen till chipsen kan med fördel skäras i stavar i förväg och förvaras i en skål med vatten i kylen.

Chips
2 tbspOlivolja
1 pc.Bakplåtspapper
4 pc.Bakpotatis
1 tspFlingsalt
Tillbehör
1 pc.Krispsallat
2 tbspCitron
Remouladsås
1 krmSvartpeppar
1 dlPickles
1 tspDijonsenap
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 pc.Dill - färsk
2 tbspCitron
1 tbspMajonnäs
2 krmSalt
Fish
1 tbspOlivolja
450 gFiskpinnar
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Chips: Tvätta potatisen noga. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.

3

Blanda potatisen i en bunke med oljan. Sprid ut potatisstavarna på en bakplåtsklädd plåt och rosta i ugnen i ca 30 min. eller tills potatisen har fått fin gyllene färg. Salta efter smak.

4

Remouladsås: Blanda creme fraichen och majonnäs i en bunke. Finhacka pickles och dill och blanda med creme fraicheröran. Smaka av med citronsaft, dijonsenap, salt och peppar.

5

Fish: Stek fiskfiléerna i olja gyllene på båda sidor.

6

Servera gärna i en strut av tidningspapper eller lägg upp fisk, chips, sås, salladsblad och citronklyftor på tallrikar.

Photo:

Nurlan Emir