Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Örtsås | ||
0,5 pc. | Citron | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
Potatis | ||
1 tbsp | Olivolja | |
700 g | Potatis Fast | |
1 tsp | Salt | |
Lax | ||
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk laxfilé |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Örtsås: Skölj och finhacka dillen och blanda med yoghurt, citronskal- och saft. Smaka av med salt och peppar.
Lax: Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar. Salta och peppra efter smak.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek laxen gyllenbrun på medelhög värme på båda sidor ca 2 min. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Tillbehör: Skölj och dela broccolin i små buketter. Koka dem i lite saltat vatten ca 30 sek-1 min. Sila av vattnet och lägg upp buketterna i en skål.
Servera den stekta laxen med rostad potatis, örtsås och broccoli.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 515 kcal, 35 g protein, 27 g fett, 33 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt