Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Aubergine | ||
2 pc. | Aubergine | |
1 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
3 pc. | Ägg | |
100 g | Riven Ost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vetemjöl | |
Paprikadipp | ||
150 g | Ajvar | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
Bulgursallad | ||
3 dl | Bulgur | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Olivolja | |
50 g | Ruccolasallat | |
1 pc. | Rödlök | |
200 g | Palsternacka | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
200 g | Vanliga morötter | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 clove | Vitlök Vanlig |
Sätt ugnen på 200 grader.
Bulgursallad: Skala och tärna morötter, palsternacka och lök. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg över allting i en ugnsfast form och tillsätt 1 msk olivolja och salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.
Skölj och grovhacka persiljan, skölj ruccolan. Lägg över i en skål och ställ åt sidan så länge.
Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
Paprikadipp: Blanda crème fraiche med Ajvar Relish i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Aubergine: Lägg riven ost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik och vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik.
Skölj och skär auberginerna i ½ cm tjocka skivor på längden. Använd dig av ca 8 skivor och ta bort ändarna. Salta och peppra varje skiva och vänd först i mjöl, sedan i ägg och sist i osten. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på medelhög värme ca 1 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen till servering.
Bulgursallad: Blanda de rostade rotfrukterna med den kokta bulgurn, persilja och ruccolasalladen. Tillsätt 1 msk olivolja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och blanda om ordentligt. Servera med ostpanerad aubergine och ajvardipp.
Näringsvärde: Kcal: 637, Fett: 31 g, Protein: 26 g, Kolhydrater: 57 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria