Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Surkål | ||
3 tbsp | Vitvinsvinäger | |
500 g | Vitkål | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
1 tsp | Kummin | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Gul lök | |
4 pc. | Enbär | |
1 pc. | Äpple Royal Gala | |
Tillbehör | ||
2 krm | Salt | |
3 tbsp | Olivolja | |
4 pc. | Ägg | |
800 g | Potatis Fast | |
4 tbsp | Senap | |
480 g | Chorizo | |
1 tbsp | Olivolja |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och tärna potatisen. Lägg potatistärningarna i en ugnsfast form. Tillsätt 2 msk olivolja och salt efter smak. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 30 min.
Surkål: Skiva vitkålen tunt och skölj den. Skölj och riv äpplet och skala och skiva den gula löken tunt. Finhacka enbären. Lägg allting i en kastrull och tillsätt vitvinsvinäger, kummin, salt och vatten. Låt vitkålen småsjuda under lock i ca 15 min. Rör om då och då. När vitkålen är mjuk så är den klar. Häll upp i en skål och låt den svalna något. Skölj och finhacka dillen och tillsätt till surkålen.
Korv: Hetta upp en panna med lite olja. Gör några snitt i korvarna och stek dem gyllene ca 5 min tills de är genomstekta. Lägg över korvarna i ugnen så att de håller värmen. Stek 4 ägg i lite olja så som du vill ha dem.
Servera chorizon med ugnsrostad potatis, stekt ägg, surkål och senap.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: Kcal: 693 Fett: 41 g Protein: 30 g Kolhydrater: 47 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1