Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajdeg | ||
2 tbsp | Vatten | |
125 g | Mat & Bak Margarin | |
3 dl | Vetemjöl | |
Fyllning | ||
1 dl | Riven kokos | |
150 g | Citron, (1 st) | |
0,5 dl | Strösocker | |
4 pc. | Äpple Granny Smith | |
0,5 dl | Farinsocker |
Pajdeg: Börja med pajdegen. Skär margarinet i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med vetemjöl. Finfördela till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Vira in pajdegen i plastfolie och låt den vila kallt i 1 timme. Sätt ugnen på 225°C.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Sänk värmen till 200°C.
Fyllning: Skölj och skrubba citronen, riv det yttersta gula skalet på ett rivjärn.Blanda ihop kokos, socker, farin, koriander och finrivet citronskal i en skål. Strö ut 1/3 av blandningen på pajbotten.
Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg i pajskalet.
Strö resten av kokosblandningen över äpplena. Grädda pajen mitt i ugnen i 20 - 25 minuter. Servera pajen ljummen eller kall med luftigt vispad vaniljvisp.
Testa att tillsätta lite mald koriander i kokosblandningen för en ny, mustig smakkombination.
NÄRINGSVÄRDE PER PORTION: 1529kJ 365KCAL 73G KOLHYDRATER 5G PROTEIN 5G FETT
1 Äpple Granny Smith 6-pack Klass1