Skip to main content
Pontus Frithiofs kick ass burger
Pontus Frithiof

Pontus Frithiofs kick ass burger

30 minMedium
437,00 kr
4 portions 42,31 kr per portion
Pontus Frithiof har skapat en hamburgare med extra allt, eller vad sägs om bacon, ost, avokado och dressing med pickles? Galet god!

Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
150 gÄkta Majonnäs
1 krmSalt
0,5 pc.Persilja - färsk
1 dlPickles
1 tbspVitvinsvinäger
Burgare
3 krmSvartpeppar Malen
200 gHamburgerbröd, 4 st bröd
1 pc.Avokado
1 tspVit balsamvinäger
1 pc.Bifftomat
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Rödlök
60 gPrästost Skivad
1 pc.Isbergssallat
140 gBacon Skivat
1 tspSalt
500 gNötfärs
Instructions
1

Burgare: Blanda färsen med salt och peppar efter smak och dela upp den i 4 jämnstora hamburgare. Grilla hamburgarna på hög temperatur, pensla med olja, salta och peppra. Eller stek dem i lite olja i en stekpanna.

2

Skär salladshuvudet (ett helt litet eller ett halvt stort salladshuvud) i 4 jämnstora skivor och dressa lätt med lite olja och vinäger. Skär tomaten i 4 jämnstora skivor och skala och finstrimla rödlöken.

3

Dressing: Finhacka pickles och blanda med 1,5 dl majonnäs, vinäger och persilja till en dressing, smaka av med salt och peppar.

4

Burgare: Grilla eller stek bacon. Lägg en skiva ost ovanpå de stekta burgarna och toppa med nygrillad bacon.

5

Lägg en klick dressing i botten av varje bröd och lägg sedan på sallad, bifftomatskiva, avokado skuren i fyra klyftor och rödlöksskivor. Toppa med hamburgarna och bacon och avsluta med ovandelen av bröden. Ät och njut!

Näringsvärde: 801 kcal, 40 g protein, 54 g fett, 38 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell