Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,2 dl | Riven Parmesanost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Gul lök | |
40 g | Färsk bladspenat | |
1 tbsp | Persilja - färsk | |
30 g | Soltorkade Tomater | |
320 g | Handskalade Räkor | |
0,5 tbsp | Italiensk Salladskrydda | |
30 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
30 ml | Vitt vin | |
140 ml | Vispgrädde | |
Servering | ||
220 g | Sparris Grön |
Smörstek vitlök och lök gyllene i en stor stekpanna.
Lägg i räkorna och stek ett par minuter på varje sida om de är råa. De ska bli ljusrosa men inte överstekas – då blir de torra och tråkiga.
Ta upp räkorna men låt löken ligga kvar i pannan. Färdigkokta räkor ska bara ner i såsen efter nästa steg.
Häll i grädde, vin, finhackade soltorkade tomater och kryddor. Koka upp.
Rör i parmesan och sänk värmen. Sjud några minuter till lagom konsistens.
Lägg i persilja, spenat och räkor och låt puttra tills allt är genomvarmt igen.
Skölj, ansa och dela sparrisen. Koka några minuter i lättsaltat vatten och servera till räkorna.
Photo:
Jarda Zaoral
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt