Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
2 dl | Ris | |
Fläskkotletter | ||
1 tbsp | Olivolja | |
700 g | Fläskkotlett | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Kålsallad | ||
150 g | Sugarsnaps | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
30 g | Mandlar | |
300 g | Rödkål Färsk | |
200 g | Vanliga morötter | |
Dressing | ||
1 tbsp | Sesamolja | |
1 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2 tbsp | Japansk soja | |
1 pc. | Lime | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 clove | Vitlök Vanlig |
Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kålsallad: Strimla rödkålen tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Skala och riv morötterna och skölj och strimla sugarsnaps. Skölj och finhacka persiljan och blanda samman allt i en skål.
Dressing: Blanda ihop rapsolja, sesamolja, soja, fisksås, honung samt skal- och limesaft i en skål. Skala och riv ingefära och vitlök och tillsätt till dressing. Krydda med chiliflakes.
Fläskkotletter: Salta och peppra kotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskkotletterna i ca 1 min på varje sida på hög värme tills de fått fin stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt de steka klart i pannan.
Kålsallad: Tillsätt dressingen till kålsalladen och blanda om ordentligt. Lägg upp på ett fat och strö över hackade mandlar.
Servera fläskkotletterna med ris och asiatisk kålsallad.
Näringsvärde: 582 kcal. 47 g protein, 14 g fett, 63 g kolhydrater
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel