Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
300 g | Formfranska | |
75 g | Parmesanost | |
Soppa | ||
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 tbsp | Vetemjöl | |
1 pc. | Gul lök | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1,5 dl | Kantareller Torkade | |
2 tbsp | Smör | |
2 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 L | Vatten | |
2 krm | Salt | |
1 clove | Vitlök Färsk |
Sätt ugnen på 225 grader.
Soppa: Lägg kantarellerna, om dom är torkade, i en skål och häll kokhett vatten över dem så att det täcker. Låt stå i minst 20 minuter att svälla. Finhacka lök och vitlök och låt steka med kantarellerna i smör i en kastrull. Fräs tills vätskan har kokat in, cirka 5 minuter.
Pudra över mjölet och rör om så att det blandas med svampen och löken. Slå på vatten och grädde under omrörning. Smula i buljongtärningarna och låt det hela sakta koka i 10 minuter.
Salta och peppra och tillsätt vinägern.
Fräs på de hela kantarellerna med lite smör i en stekpanna.
Mixa soppan slät med en stavmixer och lägg ner de hela kantarellerna. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja.
Parmesansticks: Skär bort kanterna på brödskivorna och skär dem i trekanter. Riv över parmesanosten och sätt in i ugnen ca 5-10 min.
Photo:
Linnea Swärd
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
5 Kantareller Torkade Björnmat
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt