Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajdeg | ||
100 g | Smör | |
1 dl | Strösocker | |
1 pc. | Ägg | |
3 dl | Vetemjöl | |
0,5 dl | Kakao | |
Fyllning | ||
1 dl | Mjölk | |
1 pc. | Ägg | |
1 dl | Vispgrädde | |
150 g | Mörk chokladkaka |
Pajdeg: Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smöret med socker, mjöl och kakao.
Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Lägg den i en plastpåse i kylen i ca 30-40 min.
Kavla ut degen och klä 10 små pajformar (ca 10 cm i diameter) med pajdeg.
Nagga degen med en gaffel.
Grädda formarna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna i några minuter.
Fyllning: Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält.
Tillsätt mjölk och ägg i smeten. Rör om tills smeten är slät.
Fördela smeten i formarna och grädda långt ner i ugnen ca 15 min.
Låt pajerna svalna. Dekorera med bär och servera med lite lättvispad grädde.
Photo:
Nurlan Emir