Skip to main content
Pitabröd med kyckling, chili och aprikoser
Mia Troberg

Pitabröd med kyckling, chili och aprikoser

20 minEasy
329,70 kr
4 portions 44,29 kr per portion
Snabb och lättlagad kycklingrätt som mättar både stora och små magar. I pitabrödet blandas härliga smaker och konsistenser som tillsammans blir en smakrik måltid som passar lika bra på sportlovet i skidbacken som till middag.

Kyckling
1,5 tbspRapsolja
1 pc.Rödlök
250 gAprikoser Torkade
4 pc.Pitabröd
1 tspChiliflakes
600 gFärsk kycklingfilé
1 krmSalt
2 dlVatten
Sallad
300 gVitkål
1 pc.Paprika
1 pc.Avokado
0,5 pc.Huvudsallat
Instructions
1

Hacka löken. Strimla kycklingen. Finhacka chilin, skär aprikoserna i strimlor. Stek löken i ett par minuter. Tillsätt kyckling, chili, aprikoser och salt. Stek tills kycklingen fått lite färg och är genomstekt. Häll på vatten och låt puttra en stund tills vattnet kokat bort. Ta åt sidan.

2

Värm bröden och strimla avokado, paprika och sallad. Fyll bröden med kyckling och aprikosfräset och grönsaker.

Näringsvärde: Energi (kcal) 513, Protein (g) 43, Fett (g) 14, Kolhydrater (g) 49

Photo:

Linnea Swärd