Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
600 g | Färsk laxfilé | |
100 g | Teriyakisås | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Nudlar | ||
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
250 g | Äggnudlar | |
250 g | Kokosgrädde | |
2 krm | Salt | |
1 pc. | Lime | |
Kinakål | ||
15 g | Färsk ingefära | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 pc. | Blomkål Färsk | |
1 pc. | Salladskål | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
20 g | Teriyakisås |
Sätt ugnen på 175 grader.
Lax: Skär 4 djupa snitt i den hela laxfilén. Har du portionsbitar så hoppar du över det steget. Salta och peppra lite lätt och lägg laxen i en ugnsfast form. Bred teriyakisåsen över och sätt in i ugnen. 20 min för hel laxfilé och 12 min för portionsbitar.
Kinakål: Skölj och grovstrimla kinakålen och skölj och skär blomkålen i mindre bitar. Skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek på medelhög värme ca 5 min. Rör om då och då. Tillsätt teriyakisåsen och blanda om ordentligt.
Nudlar: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen men minska koktiden med 1 min.
Koka ihop kokosgrädde med en nypa salt, rivet limeskal och saft. Sila av nudlarna och lägg ner dem i kokosgrädden. Rör om och låt dem puttra in 1 min i kokossåsen. Skölj och grovhacka koriander.
Lägg upp kinakålswoken på ett fat, toppa med kokosnudlarna och strö över koriander. Servera tillsammans med teriyakilaxen.
Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 587 kcal, 41 g protein, 29 g fett, 38 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria