Skip to main content
Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avocadosallad

Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avocadosallad

30 minEasy
295,05 kr
4 portions 43,26 kr per portion
Sida 44 i Mathems tidning

2 dlStröbröd
1 krmSalt
2 tbspRapsolja
1 cloveVitlök Vanlig
1 tbspFärsk timjan
600 gTorskfilé Fryst
1 pc.Citron
1 krmSvartpeppar Malen
Avocadosallad
1 tbspKapris, Hel
1 dlKalamataoliver
1 pc.Citron
1 tbspPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Vanliga Tomater
1 krmSalt
3 tbspOlivolja
0,5 pc.Rödlök
50 gSalladslök
2 pc.Avokado
0,5 pc.Chilifrukter
Instructions
1

stek ströbrödet i olja tills det börjar bli gyllenbrunt. Blanda med vitlök, citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.

2

Krydda fisken med salt och peppar och baka i ugn på 100 grader ca 20 minuter tills fisken precis är färdig. Strö över rikligt med ströbrödsblandning.

3

Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.