Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Riven kokos | |
2 dl | Strösocker | |
5 pc. | Banan | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
2 pc. | Ägg | |
1 tsp | Bakpulver | |
0,5 dl | Kakao | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
3 dl | Vetemjöl |
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och bröa en brödform, ca 1½ liter, med riven kokos.
Skala och mosa fyra av bananerna i en bunke.
Vispa smör och socker med en elvisp i en annan bunke. Tillsätt äggen och sedan de mosade bananerna.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
Häll smeten i formen. Skala och dela en banan längsmed. Lägg bananen med snittytan uppåt på smeten i formen.
Grädda banankakan i mitten av ugnen ca 40-45 min. Låt kakan svalna på ett galler och skär sedan i skivor.
Recept & styling: Carina Hejde
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt