Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Citron | |
700 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt | |
Ärtpuré | ||
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt | |
3 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Citron | |
400 g | Gröna Ärtor | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Fisk | ||
2 tsp | Paprikakrydda | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Ägg | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
600 g | Torskfilé | |
1 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Panko | |
1 tsp | Salt |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten. Koka gärna potatis till recept 3 och förvara i kylen.
Ärtpuré: Häll tinade ärter i en bunke. Tillsätt myntablad, citronsaft och olivolja och mixa ihop med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Fisk: Vispa ihop ägget i en djup tallrik och häll pankoströbröd och vetemjöl på varsin flat tallrik. Krydda vetemjölet med paprikapulver, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
Skär fisken i fiskpinnestora bitar. Vänd varje fiskbit först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i pankoströbröd.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek fisken gyllenbrun några minuter på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Servera dina fish fingers med myntakryddad ärtpuré, kokt potatis och en citronklyfta.
Näringsvärde: 499 kcal. 37 g protein, 18 g fett, 43 g kolhydrater.
Photo:
Emma Mattsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's