Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tomatbulgur | ||
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Gurka | |
3 dl | Bulgur | |
125 g | Soltorkade Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Örtsås | ||
1 krm | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
Citronkyckling | ||
2 tsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Citron | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 tsp | Salt | |
2 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 175 grader.
Citronkyckling: Blanda marinaden till kycklingen i en lite större skål. Skölj citronen ordentligt och riv citronskal och pressa ur saften, tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, honung, salt och peppar. Ta bort 1 tsk av marinaden och spara till örtsåsen. Lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och låt stå och dra 5 minuter. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingfiléerna gyllenbruna på båda sidor. Lägg sedan över kycklingen i en ugnsfast form och häll en sked marinad över varje filé. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Tomatbulgur: Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
Skiva de soltorkade tomaterna i strimlor. Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med hjälp av en sked. Skär gurkan i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken.
Örtsås: Skölj och finhacka dillen och blanda med crème fraichen. Salta och peppra efter smak och tillsätt citrusmarinaden.
Tomatbulgur: Blanda den kokta bulgurn med tomat, gurka och rödlök. Tillsätt 1 msk olja från de soltorkade tomaterna och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med tomatbulgur och örtsås.
Näringsvärde: Kcal: 638 Fett: 36 g Protein: 40 g Kolhydrater: 34 g
Photo:
Andreas Engvall
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko