Skip to main content
Fransk potatissallad med bejkonströssel
Mari Bergman

Fransk potatissallad med bejkonströssel

30 minEasy
327,60 kr
4 portions 49,26 kr per portion
En härligt matig potatissallad med franska smaker som toppas med vegetariskt bejkonströssel.

Potatissallad
1 pc.Gurka
70 gRuccolasallat
700 gPotatis Fast
0,5 pc.Persilja - färsk
2 tbspKapris, Hel
1 krmSvartpeppar Malen
150 gSockerärta Färsk
1 pc.Dill - färsk
1 pc.Lök
1 krmSalt
Dressing
1 tspHonung Flytande
1,5 tbspVit balsamvinäger
4 tbspOlivolja, Extra Virgin
2 tbspDijonsenap
Tillbehör
230 gVegetariskt bacon
0,5 tbspOlivolja, Extra Virgin
Instructions
1

Potatissallad: Skala och klyfta potatisen och koka i saltat vatten till potatisen känns mjuk, ca 10-15 min.

2

Skala och finhacka löken. Skölj och tärna gurkan och skölj och skär sockerärtorna på längden. Lägg allting i en stor skål. Tillsätt sköljd ruccola, finhackad dill och persilja samt kapris till grönsakerna.

3

Dressing: Blanda samman balsamvinäger, senap, olja och honung i en liten skål.

4

Potatissallad: Sila av potatisvattnet och låt potatisklyftorna svalna lite. Blanda sedan samman med grönsakerna och tillsätt dressingen. Smaka av med salt, peppar och blanda om väl. Lägg upp salladen i en skål.

5

Tillbehör: Strimla bejkon och hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek bejkonstrimlorna så att de får lite stekyta och strö dem sedan över potatissalladen.

Näringsvärde: 461 kcal, 22 g protein, 22 g fett, 41 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell