Skip to main content
Strawberry cheesecake
Mari Bergman

Strawberry cheesecake

1 h 30 minMedium
288,60 kr
12 portions 17,06 kr per portion
Cheesecake på drömmar och jordgubbar. En ljuvlig dessert som passar perfekt som midsommartårta och till sommarens alla fester och bjudningar. Tårtan rekommenderas att bakas för 12 portioner.

Botten
100 gSmör
350 gSöta kex & kakor
Topping
1 tbspStrösocker
400 gJordgubbar Färska
0,5 pc.Mynta - färsk
1 tbspMajsstärkelse
Fyllning
600 gFärskost Naturell
2 dlFlorsocker
1,5 dlVispgrädde
1 tbspVaniljsocker
Instructions
1

Botten: Mixa vaniljdrömmar till ett smul i en matberedare. Bryn smöret och blanda med kaksmulet. Klä en springform med bakplåtspapper och tryck ut kaksmeten i formen. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.

2

Fyllning: Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet. Sikta ner florsocker, vaniljsocker och eventuellt 1 msk hallon/rödbetspulver för en rosa fyllning.

3

Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager. Ställ in i kylen 1 tim.

4

Topping: Skölj 150 g jordgubbar och ta bort bladen. Mixa jordgubbarna i en matberedare tillsammans med sockret. Häll över jordgubbssåsen i en kastrull och tillsätt majsstärkelse. Sjud på svag värme i ca 10 min tills såsen tjocknar en aning. Ta av från plattan och låt svalna.

5

Dela resten av jordgubbarna på mitten.

6

Häll jordgubbssåsen över cheesecaken och dekorera med jordgubbar och mynta.

Photo:

Roland Persson