Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Botten | ||
100 g | Smör | |
350 g | Söta kex & kakor | |
Topping | ||
1 tbsp | Strösocker | |
400 g | Jordgubbar Färska | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
1 tbsp | Majsstärkelse | |
Fyllning | ||
600 g | Färskost Naturell | |
2 dl | Florsocker | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Vaniljsocker |
Botten: Mixa vaniljdrömmar till ett smul i en matberedare. Bryn smöret och blanda med kaksmulet. Klä en springform med bakplåtspapper och tryck ut kaksmeten i formen. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
Fyllning: Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet. Sikta ner florsocker, vaniljsocker och eventuellt 1 msk hallon/rödbetspulver för en rosa fyllning.
Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager. Ställ in i kylen 1 tim.
Topping: Skölj 150 g jordgubbar och ta bort bladen. Mixa jordgubbarna i en matberedare tillsammans med sockret. Häll över jordgubbssåsen i en kastrull och tillsätt majsstärkelse. Sjud på svag värme i ca 10 min tills såsen tjocknar en aning. Ta av från plattan och låt svalna.
Dela resten av jordgubbarna på mitten.
Häll jordgubbssåsen över cheesecaken och dekorera med jordgubbar och mynta.
Photo:
Roland Persson
3 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant